Monday, December 14, 2009

Lunch @ KKJB

Selasa lepas, aku & Kaff akhirnya berjaya menghadirkan diri ke kelas masakan anak-anak didik Shah (sijil Penyediaan Makanan - tahap 2). Dia orang selalu jemput tapi ada saja kerja-kerja yang menghalang kami untuk menjamu selera. Tema/konsep minggu lepas masakan melayu dihidang secara gerai gitu. Antara hidangan yang disediakan nasi ayam, popia basah, roti jala, bubur pulut hitam, cendol, abc 'baik punya', rojak buah dan air-air buah. Bayar cuma RM 5 jek.. tp makan macam kat hotel.. sampai buncit perutku ini. Sempat lak menapau popia basah. Segan lak kat Chef Shah..

 
Gerai ABC Baik Punya..Nyorok plak tukang buat ABC nih..


Gerai roti Jala & Bubur Pulut Hitam


Hah.. ada pun tukang buat ABC ni..


Ni dia chefnye (tengah2 tu), awek cun sblh kiri tu pun cikgu masak gak ..


Nasi ayam..


Ni cara nak buat popia basah..


Malu2 plak adik tukang buat popia nih..


Bahan2 ABC Baik Punya


Senyum2.. Baik2 dik oii..


Order2.. jgn tak order..


Nanti kalau buat jamuan bole la susun cam nih..

Next time bole datang lagi nih.. TQ very much Shah & Has.. and the students also..

No comments:

Post a Comment