Wednesday, January 19, 2011

Yang Asli.. Origins

Sudah lama aku tidak membeli set penjagaan kulit yang agak bagus. Sepanjang tahun lepas, aku hanya menggunakan produk susu kambing. Ok juga set tu. Cuma pada permulaannya aku mengalami krisis pemulihan. Keluar la jerawat-jerawat sehingga meninggalkan sedikit kesan parut. Sedih juga.. Ye la muka kan. Mesti la nak nampak bersih dan cantik. Bila dah ada kesan tu. Nampaklah sedikit cacat. Tahun ni pula aku membeli satu set penjagaan kulit untuk anti penuaan. Produk bernama Origins. Hehe.. kes tak nak nampak tua la ni. Muka pun aset juga tau.


Sudah beberapa hari aku menggunakannya, nampaknya mukaku lebih bersih dan segar. Alhamdulillah.. Sampaikan polis tak jadi saman masa dalam perjalanan pergi ke KL ahad lepas. Hehe.. Perasan la pulak. Berbaloi la membeli walaupun mahal sedikit.

Lepas ni nak beli pula M.A.C. Siapkan je la duitnya. JUSCO oh JUSCO.. banyaknya barang yang menjadi pilihan.


7 comments:

  1. made mane produk tu? ello, pg td selisih2 kete xpasan ke? hehe..

    sape tumpang pg td? eh awak headed ke mane ekk? dh tuko tmpt keje ke?

    ReplyDelete
  2. beli produk tu kt jusco. pg td nampak akak. anor dh kt wisma ypj holdings since may 2010. tumpangkan kwn everyday. dia dok tmn daya.

    ReplyDelete
  3. ok ke kak...rin ni pantang tgk produk utk kulit muka...kulit kaki tangan x kisah..sbb lainnye tone warna....hehehe...

    ReplyDelete
  4. rien: akak guna ok jek.. kulit x kering la. produk xde chemical ni biasanye x de mslh. yg best dia punya serum. akak ni pun mmg memilih skit.kalo mmg x de duit tu sanggup beli apa2 produk skin care yg biasa2. eksen la plak.. hihi..tp mmg ye pun. kalo ada tu plak kdg mls nk pakai. tu ngade namenya.

    ReplyDelete
  5. klu nak ade produk baekkk pnye utk skin, bleh la pm me or visit my blog http://dibodragon.blogspot.com/2011/01/krim-1001-guna.html

    :)

    ingt nk dtg rmh anor, tah bile la hehh??

    ReplyDelete
  6. k.ninie, baca dh entri akak tu. bagus jugak krim tu. mcm2 bole.. dtg arr umah.. bole borak2. k.ila pun lame x dtg.. last masa rya je.. anor pun x sempat nk gi umah diacoz dh tberanak awal. hehe..

    ReplyDelete
  7. tu la, nnti kite roger2 heh.. k ila mane plak ekk? k ezi ke? akk dtg skali aje rmh dia, tak dtg2 lg pastu.. plan nk g, tp adeeee aje yg buat xjd.. pdhal rmh dokat ajek.. :p

    ReplyDelete