Tuesday, June 30, 2009

Baru naik keje ni..

Lama juga tidak berkongsi apa-apa cerita menarik.. Last 2 weeks Pahmi kene chicken pox. Jangkitan dari tempat kejenya. Seminggu dapat MC. Malang sungguh sebab berjangkit kat aku. Aku pulak cuti seminggu lebih. Minggu lepas kene pulak kat Hadif. Siannya anak ibu..

JHV789 pulak baru dihantar ke Toyota Service untuk tukar bearing tayar. RM RM..

Macam-macam dugaan bulan ni. Takpelah.. Mudah-mudahan ni dugaan nak dapat rezeki lebih baik nanti.

Terima juga kat kawan2 yang mendoakan cepat sembuh dan tak lupa kepada jiran2 ku: kakakku K. Pah yang sudi bagi roti sosej yang sgt sedap, kat K. Tie & jiran belakang umah (lupa lak namanya) yang bagi bubur kacang hijau.. Ada kesempatan nanti Anor balas ye..

K. Pah ni memang terror la bab2 masak-memasak ni..

Wednesday, June 10, 2009

macam-macam ragam manusia...

Kali ni aku nak berkongsi + meluahkan rasa hati.. Cewah! Macam 'berat' je isu kali ni.

Sebenarnya semalam aku geram dengan orang yang membuang anak-anak kucing di rumah aku.. Kalau ye pun nak buang, bagilah notis ke atau pun datang sendiri jumpa kita. Bukannya susah.. Ni main letak je kat rumah kita.

Untuk pengetahuan, aku lom lagi membuka pusat jagaan kucing k.. Kalau ada rezeki next year la.. Buat masa sekarang ni lom ada komitmen yang tinggi untuk menambah kucing. Cukuplah dengan 3 ekor kucing jantan di rumah tu. Itu pun kucing yang tua, si Nemo dah marah pagi tadi.. Dia 'cekau' tangan suamiku. Dia ingat kita ambil kucing lain la tu. Sian, sian.. Kucing pun mempunyai perasaan. Apa lagi yang kena buang tu.

Aku pula yang rasa bersalah kerana terpaksa membuang semula ke tempat lain. So far, aku bercadang membelanya dulu di opis sampai dia besar sikit sebab belum pandai makan. Then baru aku lepaskan ke tempat-tempat yang agak baik untuk mereka meneruskan hidup . Kalau ada sesiapa yang nak ambil sebagai anak angkat pun bole.. Hehehe..

Ragam manusia: ada yang suka kucing tapi marah-marah bila kucing-kucing melepas merata-rata; ada pula yang nak bela kucing tapi kalau beranak pinak, anak-anak kucing tu dibuang (macam kes di atas la ni); ada pula yang bela kucing tapi tak terjaga (ni macam aku la ni.. nak hantar gi klinik pun tak ter pegi-pegi sampai sekarang).. Emmm.. macam-macam ada!

(Comotnya.. Belum dimandikan lagi ni)


Friday, June 5, 2009

promosi cuti sekolah!

ada sesiapa yang nak tempah cup cake, kek dsb untuk majlis-majlis istimewa, bole la tempah dengan kakakku ini. special tau! yummy!

jom klik blog beliau.. kaklong69

nak belajar buat kek dsb dengan beliau pun bole..

Tuesday, June 2, 2009