Monday, February 1, 2010

Alhamdulillah.. we on the right track

Semalam aku dan Pahmi sekali lagi ke Seminar Kenali Potensi Diri 2010 oleh Dr Azizan Osman di Stadium Tertutup MBJB.

Sekali lagi aku teruja dengan apa yang disampaikan walaupun kandungannya sama seperti sebelum ini. Tetapi banyak lagi yang aku dapat. Tambah sekali ganda dari apa yang aku dapat pada sesi lepas. Tak rugi kami pergi lagi. 


Mula-mula aku agak keberatan nak pergi kerana ia dibuat pada Ahad. Maklum sajelah.. Siapa plak yang nak tolong jaga anak bujangku, Hadif tu. Tapi Alhamdulillah ada K.Pah yang tolong jagakan walaupun untuk setengah hari.. Syukur sangat.. Terima kasih banyak-banyak ye kak..

Pada seminar kali ni kami ditawarkan satu lagi tiket yang sangat kami perlukan.. Kursus 2 hari + sistem mentoring & followup untuk setahun yang hanya berharga RM350.00 sahaja untuk seorang. Harga asalnya aku tak berapa ingat, tapi ribuan ringgitlah. Sangatlah murah.. Tak sangka dapat tawaran sebegitu. Alhamdulillah..

Mungkin perjalanan hidup aku dan keluarga yang aku telah dibina setahun jagung ni baru nak bermula. Mudah-mudahan ia berjalan lancar. Setakat ni walaupun hidup kami bermula dengan keadaan yang sederhana dan ada juga masa-masa susah, tapi setiap tangga-tangga perancangan untuk berjaya dalam hidup telah kami lalui dan ia berada pada landasan yang betul. Tangga tu masih di bawah tapi tak mengapa. Masih dikira dalam masa yang tidak terlalu lewat untuk berubah. Ramai peserta yang aku jumpa semalam pun dah hampir atau telah pencen dan berumur.. Takpelah.. rezeki masing-masing.

Oleh kerana aku pergi separuh hari saja, tak dapatlah sijil. Pahmi aje yang dapat. Takpelah, yang penting dapat ilmu dan apa yang kita nak tahu.. Terima kasih Dr. Azizan..

Sijil kosong lagi ni.. hehe

2 comments: