Tuesday, September 29, 2009

pre-pasca raya

selamat hari raya! selamat hari raya! selamat hari raya!
Salam lebaran buat semua! Pastinya masing-masing ada banyak cerita-cerita gembira yang menjadi pengalaman berharga.. Tahun ini adalah tahun yang lebih gembira untuk aku sekeluarga. Jika dua tahun lepas aku berhari raya bersama suami tersayang, tahun ini lebih meriah dengan kehadiran permata hati kami yang sulung.

Macam-macam gelagat dia si Najmi Hadif.. Minggu sebelum raya Hadif merangkak terkedek-kedek. Minggu raya pulak dah ligat merangkak. Semua orang dikejarnya.. Hehehe.. Baru balik JB je dia dah mula nak berdiri.. Larat tak larat terpaksa melayan dia. Penat-penat pun aku gembira sangat sebab Hadif dah semakin besar. Dah nak jadi anak bujang.. sikit hari lagi dah boleh jaga adik.. Alamak! Lom boleh lagi la.. Kene tunggu hadif 2 tahun (Harap-harap perancangan diizin Allah & berjalan lancar). Tapi kalau dah rezeki, aku pun bersyukur juga.

Insya Allah hujung minggu keluargaku bertambah lagi.. bapa mertuaku akan bernikah setelah 2 tahun arwah mak meninggalkan kami. Sedih tapi gembira juga. Bulan depan pula Insya Allah adik ipar pula akan menimang cahaya mata pertamanya. Mudah-mudahan semuanya selamat dan berjalan lancar.

Alhamdulillah.. Lebaran kali ini memberi seribu makna (walaupun baju rayaku tak siap.. hehehe..) dan aku dapat rasakan ketenangan yang amat ku nanti-nantikan. Mudah-mudahan segala amalan-amalanku diterimaNya dan bertambah baik.

Ampun maaf dipinta kepada semua rakan-rakan, halalkan segala makan minum dan mudah-mudahan dipanjangkan usia untuk kita berjumpa lagi pada Ramadhan & Syawal akan datang. Selamat Hari Raya!

No comments:

Post a Comment