Thursday, May 19, 2011

Nak make over semua ni.. Part-1

Masa boring kat rumah minggu lepas, aku sempatlah ambil gambar-gambar di sekitar ruang tamu & ruang makan rumahku. Dok fikir macam mana nak buat ruang-ruang ni nampak lebih class.

Part-1 ni khas untuk ruang tamu & ruang makan. Rasanya aku patut beli satu pembahagi ruang (divider) untuk mengasingkan dua ruang ni. Perlu cari yang moden sedikit. Mungkin kene ke Cavenzi (situ je yang banyak skit design moden dengan kadar harga berpatutan).

Feature wall rasanya kekal (Kes malas nak mengecat)

Bunga ni beli gara-gara nak gayakan English kat dapur. Tak jadi sebab bukan jiwa aku.

Lampu diri kesayangan aku.

Langsir plak memang patut ditukar untuk
raya tahun ini. Nak cari 'night curtain' yang berbunga plak

Walaupun sifoo aku kata jangan letak langsir kat pintu-pintu bilik ni (khas untuk rumah yang tidak besar), tapi aku rasa nak juga letak langsir or srink curtain.

Ruang ni kekal rasanya.

Frame gambo Hadif tu akan ditukar kepada gambar Hadif-Nayli plak dengan saiz yang besar sedikit.

Lima frame ni juga akan ditukar kepada cermin besar.

Rak rotan ni tak tau nak letak mana. Lom ada tempat sesuai.

Ni rak kesayangan aku juga. (Beli kat bundle)

Bila dah tukar nanti, aku akan tunjukkan hasilnya.. Tunggu..


4 comments:

  1. x sabar nk tgk make over ruangan umah....blh buat panduan...hehehe

    ReplyDelete
  2. haha.. akak ni cpt boring.. tu yg selalu tukar. salah 1 cara akak hilangkan stress.

    ReplyDelete